Tuesday, April 17, 2012

LOTET E DIELLIT
LOTËT E DIELLIT
(Roman)
Është botuar në Athinë nën kujdestarinë e presidentit të arvanitëve, stjuduesit dhe albanalogut të njohur, të ndjerit Aristidh Kola në vitin 1998. Ёshtë pritur me entusiazmë nga lexuesi dhe është nga romanet e rrallë që është shitur pothuajse plotësisht.. Në qendër ka një personazh mafioz që arrin të rrëmbejë ish gruan e tij  të re dhe ta trafikojë bordellove të Athinës. I ati , një njeri i ndershëm shet gjithçka, rregullon një vizë greke dhe i qepet të birit mafioz duke kaluar peripeci dhe pengesa të jashtëzakonshme. Pasi bën të pamundurën për ta kthyer nga rruga, pasi bindet se djalin e tij mafioz e mbron , jo vetëm mafja greke por dhe policia, plaku kthehet në vendlindje dhe var në të gjitha shtyllat e qytetit një nekrologji ku njofton vdekjen e djalit të tij të vetëm. Hap kësodhin në shtëpi dhe pret ngushëllime për të vdekurin, aktualisht mafioz e milioner me paratë e trafikut të femrave.
Romani ngërthen emocione të fuqishme, njerëz , situata , ngjarje nga më absurdet dhe nga më tronditëset që vetë kriminelët mund t’i bëjnë. Ky libër, i pari roman i autorit i flet kohës estetikisht për  një nga dukuritë më të shëmtuara, të pseudodemokracisë, trgëtinë e mishit të bardhë

No comments:

Post a Comment